Csillag paraziták

Hogyan óvjuk meg cicánkat a parazitáktól?

a női ürömféreg reproduktív szervei rögös paraziták

Kullancs és bolha Manapság kullanccsal szinte bárhol lehet találkozni, ahol legalább egy fűcsomó megterem. Kedvencünk könnyen áldozattá válhat a kertben, ezért fontos, hogy tartsunk otthon kullancskiszedő csipeszt vagy kullancskanalat. Ezekkel könnyedén eltávolíthatjuk a nemkívánatos betolakodókat.

csillag paraziták férgek a csontokban

Érdemes csillag paraziták ellenőrizni macskánkat, hiszen minél hamarabb távolítjuk el kullancsokat annál kisebb a kullancs közvetítette fertőzés valószínűsége. Ezek közül macskában a vérszegénységgel járó hemobartonellózis a legjelentősebb.

Trichomonas-t vízben szerezte meg

A rendszeres és hatékony bolhairtás a sikeres féregtelenítéshez is elengedhetetlen. Hiszen az emberre csillag paraziták veszélyes galandféregnek a bolha is hordozója.

milyen jelei vannak a férgeknek

Idejük nagy részét az állat környezetében valahol megbújva töltik, ahová petéjüket is rakják a nőstények, így nagyon fontos a cicák környezetének megtisztítása is, a hatékony kezelés érdekében. A különböző védelmet nyújtó készítmények használata mellett, macskánk rendszeres ellenőrzése is lényeges, hiszen az őszi napsugarakat kihasználva ő is szívesen indul el egy kirándulásra a szabadban.

pinworm csalánkiütés

Kapcsolódó tartalmaink.

Olvassa el is